TOP EXPERTISE & DP SURVEY GROUP SLAAN DE HANDEN IN ELKAAR!

TOP EXPERTISE & DP SURVEY GROUP SLAAN DE HANDEN IN ELKAAR!

PERSBERICHT – TOP Expertise & DP SURVEY GROUP slaan de handen in elkaar en versterken zo hun positie in het verrichten van expertises bij complexe technische schades op internationale schaal.

Antwerpen, 6 september 2022 – DP SURVEY GROUP (“DPS”) verwelkomt het Nederlandse inspectie en expertise bureau TOP Expertise. Met de aansluiting van deze gereputeerde speler zal de groep haar reeds bestaande expertise op vlak van technische (in casu “Non Marine”) schades verder uitbreiden en versterken. Gezien TOP Expertise reeds over 2 kantoren in Nederland beschikt (met concrete plannen voor opening van een 3e kantoor) ziet DPS de fysieke aanwezigheid in Nederland geconcretiseerd. Met deze uitbreiding kan de groep intussen bouwen op ca. 150 eigen medewerkers verspreid over 4 continenten, verder aangevuld met een uitgebreid internationaal netwerk van partners.

TOP Expertise (“TOP”), opgericht in 2010, is gespecialiseerd in het verrichten van expertises bij technische schades en het uitvoeren van inspecties. Het team is hoofdzakelijk actief op bouwkundige, werktuigbouwkundige, civieltechnische en installatietechnische schades, met name op het gebied van aansprakelijkheid-, CAR- en rechtsbijstandverzekeringen. Daarnaast biedt TOP eveneens diverse preventieve diensten aan zoals vooropnames, trilling-metingen, deformatiemetingen, risicoanalyses en monitoringsadviezen. TOP ontzorgt zowel verzekeraars, makelaars in assurantiën, rechtsbijstandsverzekeraars, advocaten, tussenpersonen als bedrijven.

BREDERE EXPERTISE VOOR ONZE KLANTEN

“DPS is steeds op zoek naar bijkomend talent en oplossingen om haar klanten maximaal te kunnen ontzorgen. De beste kwalitatieve oplossing bieden en dit over de verschillende expertise domeinen en grenzen heen, is waar wij voor staan. Met de aansluiting van TOP zullen onze klanten nu ook beroep kunnen doen op de beste experts in CAR- en rechtsbijstandverzekering, terwijl TOP haar klanten in de toekomst eveneens zal kunnen ontzorgen op vlak van Marine Claims en Preventie (Cargo, Hull & Machinery, Loss Prevention, Project Cargo), Fruit, Cyber en Legal/Recovery”, legt Timothy Buysse, CEO van DPS uit. “Door deze kruisbestuiving kunnen we de bestaande partnerships met onze internationale klanten verder uitbouwen. Tevens hebben we nu eigen kantoren en een versterkt netwerk in Nederland, waardoor we zowel lokale als internationale klanten op Marine en Non Marine kunnen ontzorgen”.

INTERNATIONALE DEKKING VOOR EEN BREDE WAAIER AAN EXPERTISE-DOMEINEN

“We zijn heel erg blij DPS te kunnen vervoegen en zo deel uit te maken van een robuuste internationale groep” zegt Aart-Jan Slingerland, Director van TOP. “Onze klanten kunnen nu ook (over de grenzen heen) beroep doen op de expertise van DPS”.

“De focus op kwaliteit en de obsessie voor de klant voelen meteen als thuiskomen. De directies hebben in het verleden al intensief samengewerkt, eerst als collega’s en later als partners. Dit gaat zelfs terug tot 1997. Bijgevolg kennen de teams elkaar reeds, wat de samenwerking en verdere uitbouw van de groep zeker ten goede zal komen”.

“TOP zal als onderdeel van DPS zelfstandig blijven opereren onder de directe leiding van het huidige management, dat tevens als onderdeel van de transactie een belang neemt in DPS. De bedrijfsnaam TOP Expertise zal gehandhaafd blijven”, licht Aart-Jan toe. 

OVER DP SURVEY GROUP

In de afgelopen 19 jaar heeft DP Survey Group zich ontwikkeld tot een toonaangevende internationale speler met een unieke manier van werken in preventie, schadeafhandeling en risicobeheerdiensten. DPS heeft solide partnerships met makelaars, verzekeraars en multinationals over de hele wereld en is actief in zowel de Marine als Non Marine sector.

DPS heeft een ongeëvenaard wereldwijd netwerk opgebouwd met een multiculturele voetafdruk – zo worden er maar liefst 21 talen gesproken op het hoofdkantoor. Alle DPS medewerkers en partners leveren de hoogste industrienormen, werken wereldwijd op 1 uniforme manier, en zijn top-professionals met een bewezen track-record.

Tot de klanten behoren internationale verzekeraars, makelaars en corporates.

OVER TOP EXPERTISE

TOP is in 2010 opgericht vanuit een visie over service, kwaliteit en dienstverlening. Snelheid, deskundigheid, het bewaken van de belangen van partijen en korte communicatielijnen zijn enkele belangrijke waarden van de experts.

Inmiddels is TOP uitgegroeid tot een bedrijf met ca. 30 experts op 2 locaties (Rotterdam en Zwolle).

TOP heeft samen met DPS de ambitie om zich in Nederland breder te positioneren in zowel Non Marine als Marine. De klantportfolio van TOP sluit mooi aan op die van DPS.

Voor meer informatie: https://www.topexpertise.nl/